Защо денят започва така?  България преговаря с Азербайджан за газ срещу

...
Защо денят започва така? 
България преговаря с Азербайджан за газ срещу
Коментари Харесай

Русия е готова на нови преговори. Мислите ли, че Украйна побеждава?

Защо денят стартира по този начин? 

България договаря с Азербайджан за газ против ток. 

Ал Кайда разгласява книга по какъв начин е възнамерявала нападането на 11 септември. 

Карлос Алкарас е огромният победител в Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати, съобщи " ". Испанското дете знамение победи Каспер Рууд от Норвегия с 3:1 в огромния край, с който с изключение на първа купа от Шлема, Алкарас си обезпечи и първа позиция в международната класация. На възраст от 19 години и четири месеца, той се превърща в първия младеж в историята, заемал лидерската позиция, а също така той се трансформира и в най-младия първенец в Шлема от 2005-а насам, когато идолът му Рафаел Надал завоюва " Ролан Гарос ". Карлос Алкарас мина през извънредно тежък шампионат, в който трябваше да играе доста тежки и дълги мачове, а индикативен е фактът, че испанецът сложи връх и за първенец от Шлема, прекарал най-вече време на корта. Тази купа му лиши над 23 часа тенис в общо седем мача.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

След като през уикенда Киев разгласи, че си е върнал контрола над повече от 3000 кв. км територии,  " Дойче веле " писа, че военната тактичност на Украйна е била като по учебник, писан от Сун Дзъ ". А  " Файненшъл таймс " отбелязва, че украинският прогрес може да се трансформира в най-големия триумф на бойното поле за силите на Киев, откогато бе осуетен съветският опит за завладяване на столицата при започване на войната. Руското оттегляне пък е един от най-големите неуспехи на президента Владимир Путин, откогато той подреди цялостна инвазия в Украйна, и може да се окаже повратна точка 

А какво ще кажете за това?

" Ние не сме се отказали от договаряния за Украйна, подготвени сме за тях " - това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред тв канала " Росия-1 " и добави, че колкото повече се отсрочва дипломатическото решение за Украйна, толкоз по-трудно ставало намирането му. Изказването на Лавров идва на фона на контраофанзивата на украинската войска в Харковска и Херсонова област, отбелязва " ". Руският външен министър добави, че когато при предходните договаряния в Истанбул били реализирани договорености, поискани от Украйна, пристигнала след два дни провокацията с убийствата на цивилни в Буча. В същото време обаче украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че договаряния с Русия за завършек на войната са невъзможни. Агресорът няма съответна позиция и може да наруши договореностите, уточни Зеленски. 

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР